Wanneer u een ODC-profielmeting wilt versturen gaat u in uw persoonlijke domein in de menubalk naar “gebruikers”. Vervolgens kiest u in uw nieuwe scherm voor “gebruiker uitnodigen”.

Bij het kopje "opties" hoeft u in principe niets in te voeren. Tenzij u de ODC-profielmeting aan een bepaalde manager of consultant wilt koppelen, of wanneer u de meting aan een bepaalde groep wil toevoegen.

Bij enkele gebruiker vult u de voornaam, tussenvoegsel (van der, den, etc.) en achternaam in van de kandidaat. Vervolgens voert u ook het e-mailadres waarop de kandidaat de uitnodiging voor de ODC-profielmeting wilt ontvangen in. U klikt op “gebruiker uitnodigen”. Hiermee ontvangt de kandidaat een uitnodiging om de ODC-profielmeting te maken van Odin.

Handig is om de kandidaat ervan op de hoogte te stellen dat de uitnodiging is verstuurd. Het komt soms voor dat de uitnodiging in een spam folder terecht komt.

Na 3 weken verloopt de uitnodiging en kan de kandidaat zijn/haar profielmeting niet meer maken.

U kunt ook meerdere gebruikers tegelijkertijd een uitnodiging sturen. Dit is met name handig wanneer u een team gaat meten. Dit doet u door een CSV-bestand te maken.

Een CSV-bestand maakt u in Excel. Let op: maak een tabel met de 3 kopjes; voornaam, achternaam en e-mailadres van de kandidaat. Wanneer alle gegevens compleet zijn, klikt u op “opslaan als” en kiest u bij bestandsindeling voor CSV-bestand. Klik op opslaan.

Vervolgens kunt u het bestand uploaden in uw domein en klikt u op gebruikers uitnodigen. Zij ontvangen nu de uitnodiging om een ODC-profielmeting te maken.

Ook hier is het handig om uw kandidaten ervan op de hoogte te stellen dat de uitnodiging voor de ODC-profielmeting verstuurd is door Odin.